Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

Φοβερα νέα στοιχεία για το τύμβο της Αμφίπολης! Ανατρέπονται όλα όσα ξέρουμε;

Ο τύμβος της Αμφίπολης έχει διεγείρει το μυαλό των ερευνητών. Πέρα από το ότι είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, υπάρχουν και πολλοί που πιστεύουν ότι κρύβονται και άλλα μυστικά στον τύμβο. Αν ισχύουν, τότε μιλάμε για την απόλυτη ανατροπή…

Πολλοί υποστηρίζουν ότι κρύβεται πυραμίδα στα βάθη του εδάφους, μία πυραμίδα που μαζί με τους Δελφούς και τη θέση της αρχαίας Τροίας σχηματίζουν ένα τρίγωνο. Ένα τρίγωνο τόσο τέλειο που δείχνει την τεχνολογία των αρχαίων Ελλήνων, ικανών να υπολογίζουν και να χτίζουν σε αποστάσεις μεγάλες με ακρίβεια που ακόμα και σήμερα είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Άλλοι πάλι, υποστηρίζουν ότι η περιοχή επιλέχθηκε για μαγνητικά της πεδία ή για τη δυνατότητα μελέτης των αστρικών φαινομένων και των ουράνιων σωμάτων γενικότερα. Οι ίδιοι μάλιστα θεωρούν ότι δεν είναι καν τύμβος-τάφος αλλά χώρος λατρείας του θεού Ήλιου.Είναι σαφές πως τις θεωρίες αυτές, η επιστήμη της αρχαιολογίας δεν τις υιοθετεί, με τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα. Είναι επίσης σαφές πως πρέπει να περιμένουμε, δυστυχώς δεν ξέρουμε πόσο, να καταλήξει η επιστημονική έρευνα στα συμπεράσματά της. Μέχρι τότε υπομονή και ας ελπίζουμε ότι όντως θα βρούμε τον τάφο του μεγαλύτερου Έλληνα… του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


Πηγή

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου