Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

Το CERN στα πρόθυρα της 5ης διάστασης και οι θεωρίες περί καταστροφής της Γης

Κάτι απίστευτα περίπλοκο θα τολμήσουν να κάνουν οι ερευνητής στον μεγάλο επιταχυντή ανδρονίων (LHC) του CERN και σε περίπτωση που πετύχει θα ξαναγραφτούν όχι μόνο τα βιβλία της Φυσικής αλλά και της Φιλοσοφίας.

Είναι γνωστό πως ζούμε σε ένα σύμπαν που κυριαρχείται από 4 διαστάσεις, 3 χωρικές (μήκος, ύψος, βάθος) και μία χρονική. Οι φυσικοί εδώ και δεκαετίες έχουν προβλέψει μέχρι και 7 επιπλέον διαστάσεις, αόρατες και μη αισθητές στη καθημερινότητά μας.


Το πείραμα μπορεί να δώσει ενδείξεις για την ύπαρξη διαστάσεων πέρα από τις 4 γνωστές: το μήκος, το πλάτος, το βάθος και τον χρόνο. Σύμφωνα με τους ερευνητές του CERN, μόνο η βαρύτητα μπορεί να περάσει από το ένα σύμπαν σε άλλες διαστάσεις. Αν αυτές οι "άλλες" διαστάσεις υπάρχουν, τότε οι επιστήμονες πιστεύουν πως θα μείωναν την ενέργεια παραγωγής μαύρων τρυπών.

Ο Αχμέντ Φαράγκ Αλι τονίζει πως αν ανιχνευθούν μαύρες τρύπες στο LHC με τα προβλεπόμενα επίπεδα ενέργειας, τότε θα αποδειχθεί η ύπαρξη παράλληλων συμπάντων και διαστάσεων.

«Αν οι μαύρες τρύπες δεν ανιχνευτούν στα προβλεπόμενα επίπεδα ενέργειας, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τρία πράγματα. Είτε ότι δεν υπάρχουν επιπλέον διαστάσεις, είτε ότι είναι μικρότερες από ότι περιμέναμε, είτε ότι οι παράμετροι πρέπει να τροποποιηθούν», αναφέρει, χαρακτηριστικά.

Με βάση μαθηματικές εξισώσεις, είναι δυνατό να υπάρχουν δέκα εις την πεντακοσιοστή σύμπαντα, σύμφωνα με τη θεωρία της Υπερσυμμετρίας (SUSY) και των Υπερχορδών, η οποία προβλέπει ότι, εκτός από τις γνωστές τέσσερις «μεγάλες» διαστάσεις -τρεις του χώρου υπάρχουν ακόμα έξι ή επτά, που βρίσκονται «διπλωμένες» σε τρομερά μικρό χώρο, ανεβάζοντας σε 10 ή 11 τον συνολικό αριθμό των διαστάσεων.

Κάθε επιμέρους σύμπαν (μεταξύ αυτών το δικό μας) μέσα σε αυτό το πολυσύμπαν μπορεί να έχει τους δικούς του ξεχωριστούς φυσικούς νόμους, που ισχύουν μόνο σε αυτό, ενώ στα άλλα σύμπαντα οι νόμοι που τα διέπουν, μπορεί να είναι αφάνταστα διαφορετικοί ή και σχετικά παρόμοιοι, έχουν όμως οπωσδήποτε ως κοινό παρονομαστή τη βαρύτητα. Το ένα σύμπαν «γεννάει» το άλλο, μέσα σε μια αέναη διαδικασία παραγωγής συμπάντων, η οποία, θεωρητικά, καταργεί την έννοια της αρχής και του τέλους του χρόνου.

Θεωρίες περί καταστροφής του πλανήτη από τα πειράματα του CERN

Το CERN, έχει ανακοινώσει επανειλλημένως ότι δε σκοπεύει να καταστρέψει τη Γη. Αν και ο επιταχυντής δουλεύει χρησιμοποιόντας τεράστιες ποσότητες ενέργειας (13 teraelectronvolts - TeV), αυτές είναι απείρως μικροσκοπικές για να προκαλέσουν ένα καταστροφικό γεγονός. Παρόλα αυτά οι θεωρίες συνομωσίας ζούν και βασιλεύουν. Ημερομηνίες όπως η 7η Νοεμβρίου και 7η Δεκεμβρίου 2015, είναι οι πιο δημοφιλείς. Ήλθαν όμως και παρήλθαν γιατί δεν βασίζονταν σε συγκεκριμένα δεδομένα. Εσείς λοιπόν που διαβάζεται αυτή την ανάρτηση σήμερα, θα έπρεπε να εισασταν ήδη νεκροι...

CERN & I Pet Goat

Το I Pet Goat II, είναι ενα βίντεο που πρωτοπροβλήθηκε πρίν από μερικά χρόνια και βρίθει συμβολισμών και μυστικιστικών παραπομπών. Μέχρι πρότινος, έαν κάποιος πληκτρολογούσε στο Google Maps τη φράση ipetgoat, θα μεταφερόταν αυτομάτως σε χάρτη που απεικονίζει το CERN, Πλέον αυτό δεν ισχύει και δε γνωρίζουμε το λόγο. Επιπλέον, το logo του CERN, φαίνεται να απεικονίζει τον αριθμό 666. Στη πραγματικότητα, συμβολίζει τους επιταχυντές σωματιδίων και αποτελεί την απλουστευμένη έκδοση του αρχικού σήματος που υιοθετήθηκε το 1968.
Το τωρινό logo του CERN

Το αρχικό logo του 1968Πηγή

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου