Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Το κανάλι του Φύλακα Αγγέλου σας.

«Κάθε τι Θεϊκό βρίσκεται μέσα στον εαυτό. Ακούστε τη φωνή μέσα σας και όχι τον πειρασμό απέξω σας.» Έντγκαρ Κέυση, [5018-1]

«Το σώμα σου είναι πραγματικά ο Ναός του Ζωντανού Θεού. Εκεί Αυτός υποσχέθηκε να σε συναντήσει και να επικοινωνήσει μαζί σου. Εκεί υπάρχει η ψυχική ανάπτυξη, το ψυχικό φαινόμενο, που εσείς αναζητάτε!» Έντγκαρ Κέυση, [1598-1]....
Είχατε ποτέ την εμπειρία ότι απλά ξέρατε κάτι για κάποιο άτομο τη στιγμή που μόλις συναντηθήκατε ? Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους εμπιστεύεστε από ένστικτο και άλλοι που δεν εμπιστεύεστε. Σας είπε ποτέ κανείς, «δείξε μου εμπιστοσύνη» κι εσείς είχατε μία εσωτερική αντίδραση ότι δεν έπρεπε? Έτυχε ποτέ να εμπιστευτείτε ένα τέτοιο άτομο και μετά να το μετανιώσετε?
Μερικές φορές έχουμε συναισθήματα για μια κατάσταση που δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε. Ας πούμε ότι πάτε ν’ αγοράσετε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο.
Βρίσκετε ένα τελικά που σας αρέσει και η τιμή είναι καλή. Όμως έχετε αυτό το ανεξήγητο συναίσθημα: «Όχι, μην το αγοράζεις, κάτι δεν πάει καλά εδώ». Αγνοήσατε ποτέ σας τέτοιο συναίσθημα και μετά το μετανιώσατε ?

Αυτά τα συναισθήματα είναι σαν προαισθήσεις. Ποτέ δεν συνάντησα κάποιον που να μην είχε κάποτε προαισθήσεις.
Ούτε συνάντησα κάποιον που να μην είχε να μου πει κάποια λυπημένη, ακόμη και τραγική ιστορία, επειδή τις αγνόησε.
Οι προαισθήσεις είναι συχνά σωστές και αν δεν είναι, έχουν κάποιο νόημα. Καμιά φορά έχουμε κάποια αίσθηση για κάτι, που δεν μπορεί να εξηγηθεί με όσα ξέρουμε. Η γνώση μοιάζει να έρχεται από μέσα μας. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, η γνώση είναι συνήθως σωστή.
Σας μιλάω βέβαια για διαίσθηση. Συχνά την ορίζουμε σαν γνώση χωρίς τη χρήση των αισθήσεων της λογικής και κάποιας αιτίας. Μ’ άλλα λόγια, είναι απευθείας γνώση. Η γνώση βρίσκεται απλά εκεί. Άγνωστο από πού, η υπερφυσική γνώση έρχεται στον δρόμο σας και σας ζητά να τη δεχτείτε- ακόμη κι αν δεν μπορείτε να την εξηγήσετε.
Η διαίσθηση είναι μία καθημερινή, κοινή λέξη. Παρ’ όλα αυτά κρύβει ένα μυστήριο. Η διαίσθηση πάντα ήταν πρόκληση για τους σκεπτικιστές. Υπονοεί κάποια πραγματικότητα που είναι κάπως διαφορετική ή κρυμμένη από αυτό που φαίνεται προφανές στις αισθήσεις ή στις αιτίες.

Η δική σας διαίσθηση μπορεί να σας έκανε ν’ αναρωτηθείτε πώς μπορείτε να ξέρετε πράγματα για τα οποία δεν είχατε τρόπο να μάθετε. Η διαίσθησή σας μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε την άποψη του Κέυση ότι το ανθρώπινο ον είναι ένα κανάλι. Μερικά πράγματα στην εξερεύνηση της επικοινωνίας θα είναι πρόκληση για σας. Όσο σκληρά κι αν δοκιμάσετε να τα εξηγήσετε τα πράγματα με έναν σαφή και λογικό τρόπο, θα σας χρειαστεί η διαίσθησή σας για να δείτε αυτά που η λογική δεν μπορεί να πιάσει.
Απόσπασμα από το βιβλίο :
Κέυση: Η ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΑΥΤΟΥ
HENRY REED,Ph D
Εκδόσεις ΒΟΥΛΟΥΚΟΥzefira21

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου