Σάββατο, 11 Ιουνίου 2016

Τα 3 πιο σημαντικά εφτάρια της ΖΩΉΣ μας …

Τα 3 πιο σημαντικά εφτάρια της ΖΩΉΣ μας

Την έρευνα έκανε η Αθήνα Απολλώνιου Κατσαρού

7 μυστικά για να γνωρίσετε τον ανώτερο εαυτό σας

Πεποιθήσεις και προσδοκίες
Ο πρώτος τρόπος είναι να βελτιώσετε τον τρόπο που βλέπετε τη ζωή. Θα πρέπει να συγκεντρωθείτε στην εσωτερική σας ανάπτυξη. Είναι σημαντικό να δουλεύετε την εσωτερική σας ανάπτυξη. Συχνά παραμελούμε τον ρόλο του πνεύματος.

Απομόνωση και διαλογισμός

Πρέπει να βρίσκεται χρόνο μόνοι σας καθημερινά. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να ηρεμείτε και χωρίς να ασχολείστε με τίποτα. Χρειάζεστε χρόνο για να ακούσετε το μέσα σας. Θα μάθετε πως να ακούτε τη σιωπή και να την απολαμβάνετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να νιώσετε τον ανώτερο εαυτό σας.
Η αναπνοή αυτό το διάστημα είναι σημαντική. Προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε στο φως ενός κεριού. Αυτό θα σας βοηθήσει με την αναπνοή.
Ημερολόγιο
Το να κρατάτε ένα ημερολόγιο θα σας βοηθήσει να καταγράψετε τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας, τα όνειρα σας και τις ιδέες σας. Έτσι θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε με τον ανώτερο εαυτό σας και να βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε.
Εσωτερικές συζητήσεις
Πρέπει να κάνετε διάλογο με τον εσωτερικό σας εαυτό. Δοκιμάστε το τουλάχιστον για 40 μέρες. Μην ανησυχήσετε αν σας φανεί δύσκολο στην αρχή. Μιλήστε στο εαυτό σας όπως θα μιλούσατε σε έναν φίλο σας. Οι απαντήσεις θα έρθουν σε σας.
Μαθήματα ζωής
Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σας συμπεριλαμβανομένων καταστάσεων και ανθρώπων έχουν κάτι να σας μάθουν. Όταν συμβαίνουν άσχημα και όμορφα πράγματα ρωτήστε στον εαυτό σας τι έχει μάθει από αυτό. Οι δυσάρεστοι άνθρωποι θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε. Φροντίστε να καταγράφετε αυτά που έχετε μάθει στο ημερολόγιο σας.
Όνειρα
Ο ανώτερος εαυτό σας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας μέσα από τα όνειρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε τις απαντήσεις που θέλετε.
Συγκέντρωση στο παρόν
Αντί για να ανησυχείτε για το μέλλον και για το τι έχει συμβεί στο παρελθόν, φροντίστε να συγκεντρωθείτε στο τώρα. Όταν κάνετε μια δραστηριότητα συγκεντρωθείτε στην δραστηριότητα αυτή. Αυτό θα δώσει στο μυαλό σας την ευκαιρία να ηρεμήσει. Θα μπορέσετε να φτάσετε τον ανώτερο εαυτό σας ευκολότερα αν το μυαλό σας είναι απαλλαγμένο από ψυχικά βάρη.
Η υπομονή είναι το κλειδί
Έχετε διανύσει την περισσότερη ζωής σας χωρίς επαφή με τον ανώτερο εαυτό σας. Ήρθε ο καιρός να επαναφέρετε αυτή τη σύνδεση. Αυτό απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.
Να είστε επιμελής και υπομονετικοί. Ακολουθείστε αυτά τα 7 βήματα κάθε μέρα και θα καταφέρετε να έρθετε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό σας. Ο ανώτερος εαυτό σας θέλει να ενωθεί με σας. Πολλές φορές το προσπαθήσει χωρίς να το αντιλαμβάνεστε.
Επιμέλεια-Μετάφραση: copyrights ©www.hippieteepee.gr
Πηγή: viralnovelty.com

7 Τρόποι για να Ξεφορτωθείς τις Αρνητικές Σκέψεις

Αρνητικές Σκέψεις: Μάθε να τις Πολεμάς Σωστά
Μέρος της προσωπικής σου ανάπτυξης είναι το να βγάλεις από τη ζωή σου τις αρνητικές σκέψεις που σε μπλοκάρουν ψυχολογικά, σταματούν την εξέλιξή σου, μειώνουν την καλή σου διάθεση και περιορίζουν την ηρεμία σου, την καθαρή σκέψη σου, τα κίνητρα αλλά και την ίδια σου τη συμπεριφορά και πράξεις.
Ο συγγραφέας του βιβλίου «The Happiness Trap» Russ Harris τονίζει ότι 80% των σκέψεων του καθενός μας έχει έστω και λίγο αρνητικό περιεχόμενο.
Οι αρνητικές σκέψεις – αν το δούμε από την άποψη της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους- παίζουν σημαντικό ρόλο για την επιβίωση μας: ως είδος είμαστε φτιαγμένοι να ανιχνεύουμε πιθανά προβλήματα στο περιβάλλον και να προσπαθούμε να τα λύσουμε. Όταν αντικειμενικά εντοπίζουμε μία πιθανώς αρνητική ή προβληματική κατάσταση και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε για να την αντιμετωπίσουμε ή να βρούμε πιθανές λύσεις, αυτό δεν αποτελεί αρνητική σκέψη, αλλά ρεαλιστική σκέψη και προετοιμασία αντιμετώπισης. Το πρόβλημα δεν είναι ότι έχουμε αρνητικές σκέψεις, αλλά το ότι πιστεύουμε ότι οι αρνητικές μας σκέψεις είναι αληθινές.
Συχνά όμως οι άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν αρνητικές σκέψεις οι οποίες δε βασίζονται σε πληροφορίες, γεγονότα, τη φυσική εξέλιξη των καταστάσεων, αλλά αντικατοπτρίζουν ακραία είδη σκέψης: πρόκειται για τους ανθρώπους που τα βλέπουν όλα μαύρα, που μεγαλοποιούν τα αρνητικά και ελαχιστοποιούν τα θετικά, που κάνουν αποκλειστικά αρνητικές προβλέψεις για το μέλλον…
Αυτή η στάση ζωής όμως δε διευκολύνει, ούτε ανοίγει δρόμους εξέλιξης. Πετυχαίνει ακριβώς το αντίθετο: να κολλάει κανείς στις αρνητικές του σκέψεις, να νιώθει άσχημα, να ακινητοποιείται, να μην προοδεύει.
Όταν κάνουμε αρνητικές σκέψεις, είναι σημαντικό να ρωτήσουμε τον εαυτό μας:
Είναι αληθινή αυτή η σκέψη;
Είναι σημαντική αυτή η σκέψη;
Με βοηθάει σε κάτι αυτή η σκέψη;
Μερικά τρικ για να καταλαγιάσεις τις αρνητικές σκέψεις που κάνεις:
Δώσε μια επεξηγηματική ταμπέλα στις σκέψεις σου
Αντί να πεις «δεν πρόκειται ποτέ να βρω σύντροφο» είναι προτιμότερο να πεις «σκέφτομαι ότι δε θα βρω σύντροφο» ή αντί να πεις «είμαι βλάκας και δεν το είδα να έρχεται» πες «σκέφτομαι ότι είμαι βλάκας επειδή δεν το είδα να έρχεται». Η διαφορά είναι μικρή, αλλά σημαντική: στην πραγματικότητα αυτό που λες στον εαυτό σου είναι ότι δεν είσαι οι σκέψεις σου.
Πες ευχαριστώ στο μυαλό σου
Ευχαρίστησε το μυαλό σου για τη σκέψη σου. Αν κάνεις σκέψεις που σου προκαλούν άγχος, πχ «να δεις ότι δεν θα τα καταφέρω, είναι πολύ δύσκολο», ευχαρίστησε το μυαλό σου λέγοντας «σε ευχαριστώ μυαλό μου που προσπαθείς να με προστατεύσεις, αλλά δε χρειάζεται να με τρομάζεις. Ξέρω τι κάνω, έχω προετοιμαστεί, όλα είναι υπό έλεγχο». Έτσι δίνεις στο μυαλό σου την ευκαιρία να κάνει διάλειμμα από τις αρνητικές σκέψεις, χωρίς όμως να τις πολεμάς.
Άσε τις σκέψεις σου να παρασυρθούν μακριά, σαν μπαλόνια
Γι’ αυτή την άσκηση χρειάζεται να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει. Φαντάσου ότι γράφεις κάθε αρνητική σου σκέψη σε ένα μπαλόνι, το κρατάς από το σπάγκο του και ύστερα το αφήνεις ελεύθερο, να χαθεί στον ουρανό.
Πες τις αρνητικές σκέψεις σου τραγουδιστά
Διάλεξε έναν γνωστό ή χαρούμενο σκοπό τραγουδιού, πχ το ‘φεγγαράκι μου λαμπρό’ ή το ‘μήλο μου κόκκινο’ και τραγούδα τις αρνητικές σου σκέψεις σε αυτό το σκοπό. Θα ακουστούν τόσο γελοίες, που δε θα σε ενοχλούν πια.
Πες τις αρνητικές σου σκέψεις με αστεία φωνή
Προσπάθησε να πεις τις αρνητικές σκέψεις σου με αστεία φωνή, σαν ένα καρτούν. Άστες να ξεφουσκώσουν.
Δώσε τίτλο στην αρνητική σου ιστορία
Συχνά οι αρνητικές σκέψεις παίρνουν τη μορφή επαναλαμβανόμενης ιστορίας. Όταν εντοπίσεις ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, πες στον εαυτό σου «πάλι λέω την ιστορία του ‘Πώς θα μείνω μόνη μου σε όλη μου τη ζωή’, ή ‘Πώς θα αποτύχω σε όποιο επάγγελμα κάνω’, κλπ». Στη συνέχεια άφησε την ιστορία να χάσει τη δύναμή της.
Όλες οι παραπάνω τεχνικές διάχυσης προέρχονται από μία καλά τεκμηριωμένη ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που ονομάζεται «Θεραπεία της Αποδοχής και της Δέσμευσης» (στα αγγλικά, Acceptance and Commitment Therapy (ACT).
Δρ. Λίζα Βάρβογλη – greekpsychologypages.blogspot.gr

Τα 7 χαρακτηριστικά των συναισθηματικά αφυπνισμένων ανθρώπων

Οι επιστήμονες παραποιούν συνειδητά τον ορισμό των ‘αφυπνισμένων’ ατόμων
Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα και περισσότερη κουβέντα για την Συναισθηματική Νοημοσύνη (EQ) και την εν συναίσθηση με τους “ειδικούς” να δημιουργούν, ως συνήθως, ένα απόλυτο χάος, αντί να εξηγούν τι ακριβώς συμβαίνει
Κι αυτό, γιατί η αναμενόμενη αφύπνιση που άρχισε τις 3 τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα και έχει σκοπό να ολοκληρωθεί στον 21ο, είναι αγκάθι στην καρδιά αυτών που έχουν αποφασίσει να διαφεντεύουν αέναα τον πλανήτη.
Οι Άγγλοι ειδικοί λοιπόν, δανείστηκαν μια ακόμα ελληνική λέξη, με μια συγκεκριμένη έννοια για να περιγράψουν κάτι διαφορετικό. Την λέξη empathy. Σε μας η εμπάθεια αφορά έντονα αρνητικά συναισθήματα, εχθρότητα, πάθος εναντίον κάποιου. Οι Αγγλόφωνοι όπως επιστήμονες και ειδικοί, με την λέξη empathy, εννοούν την συναισθηματική ταύτιση ή εν συναίσθηση:
Όρος της κλινικής ψυχολογίας. Από την άποψη του συμπεριφορισμού, πρόκειται για τη γενίκευση εξαρτημένων αντανακλαστικών λύπης, πόνου, απογοήτευσης κ.ά., στην οποία αυτές οι συναισθηματικές αντιδράσεις αυτές προκαλούνται από τις δυσάρεστες συνθήκες άλλων ατόμων, λόγω της ομοιότητας ή των κοινών στοιχείων τους με τα εξαρτημένα προκλητικά ερεθίσματα για αντίστοιχες συναισθηματικές αντιδράσεις στη δική μας ζωή.
Αφού πρώτα δημιούργησαν ένα γλωσσικό μεταφραστικό μπάχαλο, από ελληνικά στα αγγλικά, και μετά πίσω στα ελληνικά εμείς κατασκευάσαμε την λέξη εν συναίσθηση για να ανταποκριθούμε επιστημονικά, στο τέλος φροντίζουν να περιοριστούν σε καθαρά εκλογικευμένες και επιστημονικές ιδιότητες, αποκλείοντας τεχνηέντως οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ‘μεταφυσικό’, πνευματικό, ή ακόμα και θρησκευτικό.
Φυσικά το επόμενο στάδιο, είναι να δώσουν και “συμβουλές” πως να αντιμετωπίσει κανείς την περίπτωση του, αν διαπιστώσει ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Κανένα εμβόλιο μήπως;
Πρόκειται για καθαρή αφύπνιση
Ο αφυπνισμένος άνθρωπος, που δεν έχει καμία σχέση με εμπάθειες, συμπάθειες ή αντιπάθειες, νιώθει στο λεπτό νευρικό του σύστημα σχεδόν τα πάντα, ανάλογα βέβαια και σε πιο βαθμό είναι αφυπνισμένος.
Είναι συνδεδεμένος με το σύμπαν και με τα έμβια όντα γύρω του και ανταλλάσσει συνεχώς ενέργεια. Παίρνει και δίνει.
Είναι ικανός να αισθανθεί τον πόνο των άλλων, όχι γιατί έχει την ιδιότητα “να είναι καλός ακροατής”, όπως περιγράφουν οι ειδικοί, αλλά γιατί είναι συνδεδεμένος με τον άλλον μέσα από την αφύπνιση του. Τρανό παράδειγμα εκείνο των διδύμων που αν χτυπήσει το ένα μπορεί να πονέσει και το άλλο, ας βρίσκεται και χιλιόμετρα μακριά κι ας μην έχει ενημερωθεί για το χτύπημα του αδελφού του, το ένστικτο της μάνας ή το ‘δέσιμο’ μεταξύ δυο ανθρώπων που ζουν καιρό αρμονικά μαζί.
Επίσης είναι ικανός να νιώσει μέσα από το συλλογικό συνειδητό την ψυχική κατάσταση μιας μικρής ή ακόμα και μεγάλης κοινωνίας στην οποία ζει. Αυτό μάλιστα, έχει γίνει μελέτη ετών με φοβερά αποτελέσματα από το Ινστιτούτο του Princeton όταν πάνω από 60 ανιχνευτές καταγράφουν την Ψυχική Ενέργεια σε όλο τον κόσμο.
Μάλιστα το 2004, το βράδυ της Κυριακής της 4ης Ιουλίου, λίγο πριν ο Άγγελος Χαριστέας βάλει το γκολ που ανέδειξε την ελληνική ομάδα κορυφαία στην Ευρώπη, κάποια συσκευή που κατέγραψε την ψυχική ενέργεια στην Ελλάδα σημείωσε έξαρση δεδομένων. Την ίδια συμπεριφορά παρουσίασαν συσκευές στη Νέα Υόρκη, οι οποίες κατέγραψαν τον πανικό και τον τρόμο των νεοϋορκέζων, αρκετά λεπτά πριν το συμβάν των δίδυμων πύργων. Με λίγα λόγια, οι συσκευές τους όχι μόνο ‘αισθάνονται’, αλλά ‘προ-αισθάνονται’ – μια μεγάλη ικανότητα που είχε παλιά ο άνθρωπος και την έχασε όταν άρχισε να ζει πια στις μεγαλουπόλεις μακριά από τη φύση.
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του αφυπνισμένου ατόμου
1. Νιώθει τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων, ακόμη και κατά την απουσία τους
Ένα αφυπνισμένο άτομο, είναι σε θέση να νιώσει τα ενεργειακά πεδία των άλλων, ακόμη και όταν δεν είναι γύρω του. Θα μπορούσε να είναι στην άλλη πλευρά της πόλης, της χώρας ή ακόμη και του πλανήτη, κι όμως είναι σε θέση να πάρει τις δονήσεις του και να νιώσει τα συναισθήματά τους. Αυτό μπορεί να συμβεί κι αν κάποιος βάλει την προσοχή του έντονα πάνω του και ξαφνικά να νιώσει κάπως. Αν είναι όμορφα, έχει καλώς, αλλά αν όχι, καλό να αναρωτηθεί: «Είναι αυτό τώρα δικό μου;»
Αυτό γλυτώνει από μια μεγάλη ταλαιπωρία, αν μάθετε να αναγνωρίζετε ότι μερικές φορές αυτό που αισθάνεστε είναι αποτέλεσμα της ενέργειας κάποιου άλλου, κι όχι δικό σας.
2. Τα πλήθη είναι βάρος
Μεγάλα πλήθη σημαίνει πολύ και ανακατεμένη ενέργεια, διαφορετικών επιπέδων σε μεγάλες δόσεις. Ο αφυπνισμένος προτιμά πάντα τις μικρές ομάδες ανθρώπων ή τη μοναξιά εκτός κι αν οι μεγάλες συγκεντρώσεις, τελούν κάτω από μια ομπρέλα θετικής ενεργειακής φόρτισης, όπως π.χ. μια συγκέντρωση για ομαδικό διαλογισμό, όπου εκεί θα νιώσει όμορφα ανταλλάσσοντας δονήσεις με άτομα εξίσου αφυπνισμένα.
3. Γνωρίζει πράγματα χωρίς να ξέρει πως τα γνωρίζει
Δεν πρόκειται για μαντική ικανότητα, αλλά είναι αποτέλεσμα της σύνδεσης του με το συλλογικό συνειδητό. Δυσκολεύεται να εξηγήσει λογικά στους άλλους τα όσα “ξέρει”, καθώς τα μη αφυπνισμένα άτομα έχουν την τάση να τα βλέπουν όλα ορθολογικά και να απαιτούν εξηγήσεις και αποδείξεις.
4. Ξέρει τι είναι αλήθεια και τι ψέμα
Με την ίδια ‘ανεξήγητη’ ικανότητα, νιώθει όταν κάποιος του λέει αλήθεια ή ψέματα. Επίσης μπορεί να διαβάσει τη γλώσσα του σώματος πολύ καλά, αλλά και να εντοπίσει σε ένα γραπτό τι μπορεί “να κρύβεται ανάμεσα στις γραμμές.”
5. Είναι υπερ-ευαίσθητοι σε πολλά
Εκτός από την 6η αίσθηση, ακόμα και οι άλλες είναι πολύ ενεργοποιημένες. Οι αφυπνισμένοι δεν αντέχουν το έντονο φως, τη δυνατή μουσική και τους θορύβους, τις έντονες οσμές, νιώθουν τη βρώμικη ηλεκτρική ενέργεια, τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, δεν αντέχουν τις φωνές και τη βία, ούτε καν σε ταινία στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.
6. Εύκολα θύματα ενεργειακού βαμπιρισμού
Τα αφυπνισμένα άτομα αποτελούν σκέτο θήραμα για τα ενεργειακά βαμπίρ. Συνειδητά, αλλά και πολλές φορές ασυνείδητα, τα περιτριγυρίζουν γιατί νιώθουν καλά στην παρουσία τους, αφού είναι κινητοί πομποί θετικής ενέργειας, για να γεμίσουν τις δικές τους μπαταρίες. Καλό θα είναι ο συνειδητά αφυπνισμένος να αποφεύγει τα πάρε-δώσε μαζί τους, ειδικά εκείνων που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και μάλιστα έχουν αναπτύξει και πολλές τεχνικές (που δεν τις αναφέρουμε για ευνόητους λόγους). Τα αφυπνισμένα άτομα θα πρέπει να βρουν τις δικές τους τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να μείνουν ανέγγιχτοι και προστατευμένοι.
7. Έχουν Θεό μέσα τους
Οι ‘αφυπνισμένοι’ φυσικά είναι άνθρωποι που έχουν πολύ Θεό μέσα τους. Ανεξάρτητα αν ανήκουν σε κάποια θρησκεία, έχουν υψηλή πνευματικότητα στην οποία και καταφεύγουν για να φορτιστούν. Η επαφή με τη φύση επίσης τους βοηθάει πολύ να νιώσουν αρμονικά και ισορροπημένα. Αγαπούν το όμορφο και το απλό, ξεχωρίζουν την καλή τέχνη από τις καλές της δονήσεις κι όχι από το βιογραφικό ή το όνομα του καλλιτέχνη και δεν τους τρομάζει η μοναξιά γιατί δεν νιώθουν ποτέ μόνοι, αφού είναι συνδεδεμένοι με το σύμπαν και το Δημιουργό του
Αυτοί είναι οι empathic, ή οι ενσυναίσθητοι ή όπως αλλιώς προσπαθούν να τους ονομάσουν οι “ειδικοί”, για να τους μειώσουν, αποπροσανατολίσουν, περιθωριοποιήσουν και να περιορίσουν τα χαρακτηριστικά τους -που άλλες φορές είναι ευχή κι άλλες κατάρα- σε στενά κοινωνικά και ‘εξηγήσιμα’ πλαίσια.
Βέβαια, πίσω από τις πλάτες μας, οι ‘άθεοι’ επιστήμονες, σπαταλούν ενέργεια, χρόνο και χρήμα, για να κατανοήσουν τα πως και τα γιατί του σύμπαντος -βλέπε cern και πειράματα Princeton κι άλλα πολλά- πράγματα που ο αφυπνισμένος “ξέρει” γιατί ζει μέρα νύχτα με αυτά. Δεν θα στα εξηγήσει, περιγράψει, δώσει να καταλάβεις με λέξεις, γιατί είναι αδύνατον. Ο ίδιος όμως γνωρίζει, γιατί είναι μέρος ενός Θεϊκού Όλου, ένα μικρό ταπεινό κομματάκι του Απόλυτου…
nea.allnewz.gr
Πηγή

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου