Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Η Διαλεκτική ως επικοινωνία με την Ψυχή μας

Γράφει ο Δημήτρης Μούχας

Κάποιες φορές, η Ψυχή, σου παραβάλλει εικόνες του παρελθόντος μέσω της οθόνης της. Αυτήν την οθόνη την αντιλαμβάνομαι ως την Διάνοια της Ψυχής. Δεν ξέρω να αναλύσω τι εστι Διάνοια αλλά έτσι μου βγαίνει.

Η Ψυχή λοιπόν, μέσω της Διάνοιάς της, επικοινωνεί μαζί σου και σου φέρνει στη Νοητική σου Οθόνη, εικόνες σχετικά με το τι έχεις δημιουργήσει στο Παρελθόν, .......


δηλαδή το πως έχεις διαμορφώσει ας πούμε την μοίρα σου. Και λέω ας πούμε, διότι λέξεις όπως Μοίρα, χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και έχουν πολλαπλές σημασίες αναλόγως με το τι θέλουμε κάθε φορά να τονίσουμε.

Να επισημάνω εδώ, ότι στην επικέντρωση στην Νοητική μας οθόνη, βοηθάει πάρα πολύ, η αποδοχή των εικόνων αυτών, διότι κάποιες φορές, πονάμε και δεύτερον, να κατανοήσουμε το τι συμβαίνει εκείνη την ώρα. Αυτό βέβαια, είναι και θέμα γνώσης…

Αν είσαι αδιάσπαστος εκεί στις εικόνες που σου φέρνει στη Νοητική σου οθόνη, μπορείς με ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ τρόπο, να θυμηθείς τι έχεις δημιουργήσει ως τώρα στη ζωή σου ώστε να είσαι σε συνεχή εγρήγορση στην καθημερινότητα αλλά και εν συνεχεία, να βρεις νέους τρόπους, νέες στάσεις να αντιμετωπίσεις τις ελείψεις και υπερβολες σου. Εν κατακλείδι, αποκτά η ζωή σου ποιότητα. Από ζωντανός-νεκρός, προβιβάζεσαι σε ενεργό/Χρηστό Άνθρωπο.
enallaktikidrasi

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου