Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016

Η δόνηση των αριθμών και η Γιόγκα

Του Σταύρου Αθανασόπουλου

Οι αριθμοί δεν τιμώνται τυχαία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα σε όλο τον κόσμο. Φανταστείτε μόνο ότι κάθε συναλλαγή μας βασίζεται σε αυτούς. Οι αριθμοί όμως είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλές μονάδες μέτρησης. Αποτελούν ένα δονητικό ενεργειακό πρότυπο που ρίχνουν φως στην πραγματική μας ύπαρξη.

Οι συμβολικοί παραλληλισμοί των 9 διαφορετικών επιπέδων ζωής εχουν ως εξής:


1) Ο αριθμός ένα είναι ηλιακός αριθμός «αρσενικός» και μας ευνοεί στη παραγωγή, στην αυτοπεποίθηση, στο θάρρος, στην ηγεσία, και στη δημιουργικότητα.

2) Ο αριθμός δύο είναι σεληνιακός και αναφέρεται στην τάση και ικανότητα συνεργασίας, ισορροπίας και ευγένειας. Αφορά την βοήθεια και την θηλυκή μας πλευρά ως οντότητες

3) Ο αριθμός τρία αφορά την έκφραση, το παρορμητισμό το επικοινωνιακό μας κομμάτι με τους γύρω μας, καθώς επίσης και την ανάπτυξη του ενθουσιασμού μας.

4) Ο αριθμός τέσσερα αφορά την αξιοπιστία, την δομημένη ιεραρχία. Μας εμπνέει να χτίσουμε θεμέλια, γερές βάσεις. Ευνοεί την επιμονή, την εργατικότητα και την σταθερότητα.

5) Ο αριθμός πέντε δηλώνει την ανάγκη για ρίσκο, την προσαρμογή σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη για ελευθερία, επανάσταση, πειραματισμό και έλλειψη πειθαρχίας.

6) Ο αριθμός έξι αφορά ένα υψηλό όραμα, συσχετίζεται με τον ιδεαλισμό και την τελειομανία. Άτομα με ευαισθησία σε οικογενειακά θέματα, ανθρωπισμό και αγάπη Μας δίνει το χάρισμα της φροντίδας των άλλων.

7) Ο αριθμός επτά αφορά ανθρώπους σκεπτικιστές, ανθρώπους δύσπιστους όσους απο εμάς θελουμε χρόνο με τον εαυτό μας απομονωμένοι με σκοπό την ανάπαυση και την περισυλλογή.

8) Ο αριθμός οκτώ δηλώνει αναγνώριση, εξουσία, δύναμη, αφθονία και ταιριάζει στον επιχειρηματικό κόσμο μιας και ευνοεί την πραγμάτωση οικονομικών στόχων.

9) Ο αριθμός εννέα δηλώνει μεταμόρφωση, συγχώρεση, απαγκίστρωση από μια παλαιά κατάσταση και μας ωθεί στην επίγνωση της Σοφίας, ετοιμάζοντάς μας για μια νέα φωτεινή αρχή.


Τόσο στη Χάθα Γιόγκα, όσο και στις υβριδικές της μορφές, όπως η SupYoga, την οποία έχουμε δημιουργήσει ώστε να βασίζεται στην ίδια φιλοσοφία, είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιούνται σωστά οι δονήσεις των αριθμών για τη διευκόλυνση της τεχνικής των συνειδητών αναπνοώς (pranayama). Συχνά επιλέγουμε 10 ή πολλές φορές 12 κύκλους αναπνοών. Ο αριθμός 12 είναι το τέλειο ζεύγος: Ήλιος και Σελήνη, άνδρας και γυναίκα, ο απόλυτος κύκλος της τελειότητας με δώδεκα σημεία. Ας μην ξεχνάμε ότι 12 είναι οι ώρες, 12 είναι οι μήνες και 12 είναι οι αστερισμοί στην ελληνική αστρολογία.
enallaktikidrasi

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου