Τρίτη, 1 Μαρτίου 2016

Ο θάνατος της Υπατίας

Πράγματι οι Χριστιανοί σκότωσαν την Υπατία;
Τι σχέση είχε η Υπατία και ο Κύριλλος Αλεξανδρίας;
Ποια ήταν η καταγωγή του Πέτρου του Αναγνώστη που τεμάχισε την Υπατία;

Υπήρχαν Χριστιανοί που παρακολουθούσαν τα μαθήματα της Υπατίας;
Τιμωρήθηκαν οι ένοχοι που κατακρεούργησαν την Υπατία;

Σχόλιο Ελεύθερης Επιστήμης: Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας ιστορικός αναθεωρητισμός...
απο νεοφώτιστους σωτήρες του ελληνισμού. Το παρατηρούμε στα σχόλια που αφήνουν νεοπαγανιστές αναγνώστες του blog, με τι μίσος στρέφονται κατά του Χριστιανισμού.

Θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστον αυτός ο αναθεωρητισμός γίνεται καλοπροαίρετα.

Όλες αυτές οι νεοφώτιστες ιδέες μας κίνησαν την περιέργεια, βρήκαμε αρκετά βιβλία στο εμπόριο τα οποία τα μελετήσαμε και τα συγκρίναμε. Δείχνει οτι ανάμεσα στους νεοπαγανιστές επικριτές του Χριστιανισμού, υπάρχει προχειρότητα ως προς τις πηγές. Θα το λέγαμε μάλλον τεμπελιά.

Αυτοί που γράφουν τα περίεργα για το θάνατο της Υπατίας, οτι δήθεν την σκότωσαν οι Χριστιανοί, κυριολεκτικά τεμπελιάζουν να ψάξουν στις πρωτογενείς πηγές.

Υπάρχει όμως ένα βαθύτερο μυστικό, στο γιατί δηλαδή τα τελευταία χρόνια, αρχαιόθρησκοι - νεοπαγανιστές, στρέφονται κατά του Χριστιανισμού.

Είναι πια κοινό μυστικό σε όλους τους ερευνητές οτι όλα αυτά τα κινήματα χρηματοδοτούνται απο τεκτονικούς κύκλους. Όλες οι ονομαζόμενες "εσωτερικές" σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν κοινό ρεπερτόριο, παρεμφερή βιβλιογραφία. Δείτε στο βίντεο την ομολογία του μακαρίτη του Φουράκη που στο παρελθόν υποστήριζε τις ίδιες απόψεις.

Η τακτική τους είναι το "διαίρει και βασίλευε".

Βρήκαμε στο διαδίκτυο αυτό το μικρό σχετικά βίντεο απο ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με το θέμα και ότι θα ακούσετε στηρίζεται επι των πρωτογενών πηγών.


Συνήθως τα υβριστικά σχόλια δεν τα δημοσιεύουμε και θέλουμε να σας βεβαιώσουμε οτι είναι απο αρχαιόθρησκους. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ως προς τι αυτό το μένος. Τι θα προσθέσουν στην έρευνα αυτά τα υβριστικά σχόλια.

Αρκεί η άποψή σας μαζί με την πηγή. Άλλωστε κανείς δεν τα ξέρει όλα και στηριζόμαστε στην ανταλλαγή απόψεων και πηγών.

Και μην ξεχνάτε οτι αυτοί που κυβερνούν την ανθρωπότητα, το κατάφεραν αυτό όχι λόγω μαχητικότητας και εντιμότητας αλλά μέσω της εξαπάτησης, στο διαίρει και βασίλευε και στο "πρακτικό" μέρος(πολεμικές συγκρούσεις) φρόντιζαν να χρηματοδοτούν λαούς εναντίον άλλων λαών.

Ότι έγινε πριν μερικά χρόνια στο Ιράκ και σε άλλα κράτη που εξανάγκασαν τις ΗΠΑ να εισβάλλουν. Το ίδιο σκηνικό παίζεται τώρα στην Συρία, στο Ιράν, στην υπονόμευση της Ρωσίας.

Από τα κείμενα αρχαίων ιστορικών όπως π.χ. του Ιώσηπου συμπεραίνουμε οτι την ίδια τακτική χρησιμοποιούσαν και τότε. Για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην διασπείρουμε διχόνοια μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.
master-lista

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου