Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016

Το ΜΥΣΤΗΡΙΟ του ΑΡΧΑΙΟΥ "ΚΟΥΤΙΟΥ" και της ΑΓΝΩΣΤΗΣ αλλά ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ του (video)

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Το μυστήριο καθώς και όλα τα μονοπάτια που οδηγούν σε χιλιάδες θεωρίες, έλκει από παλιά τους ανθρώπους. Πόσο μάλλον όταν έχεις μπροστά σου την τέλεια κατασκευή η οποία διαφέρει εντυπωσιακά από άλλες κατασκευές γύρω της και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τίποτα γι' αυτήν...

Ελεφαντίνη, είναι ένα νησί στον ποταμό Νείλο στη νότια Αίγυπτο.

Το νησί, πιθανότατα έχει λάβει το όνομά του από το σχήμα του, το οποίο αν το δει κανείς από ψηλά θυμίζει έντονα χαυλιόδοντα ενός ελέφαντα. Ωστόσο και τα στογγυλεμένα βράχια στις όχθες του μοιάζουν με ελέφαντες.

Σύμφωνα με την αιγυπτιακή μυθολογία, εδώ ήταν ο τόπος κατοικίας του Khnum, ο επικεφαλής θεός των καταρρακτών, ο οποίος φρουρούσε και έλεγχε τα νερά του Νείλου από σπηλιές που υπήρχαν κάτω από το νησί.

Αν και το νησί δεν έχει την προβολή και την αίγλη των Πυραμίδων, εκείνο που, ανάμεσα σε άλλα, αξίζει την προσοχή μας είναι πως υπάρχει ένα γιγαντιαίο πέτρινο κουτί κατασκευασμένο από μασίφ γρανίτη.

Εϊναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κατάφεραν με τα υποτιθέμενα χάλκινα εργαλεία τους να διαμορφώσουν τόσο τέλεια τις επιφάνειές του, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά σε αυτό.

Η κατασκευή θυμίζει έντονα τα ερείπια του Puma Pumku στην Νότια Αμερική. Είναι και αυτά τόσο τέλεια κατασκευασμένα που η μόνη εξήγηση είναι πως είτε οι κατασκευαστές τους διέθετα εργαλεία πολύ προηγμένα από τα δικά μας ή ότι είναι αποτέλεσμα εξωγήινης τεχνολογίας.

Πάντως, είναι προφανές ότι το αντικείμενο στην Ελεφαντίνη, είναι ένα κατάλοιπο ενός πολύ αρχαιότερου πολιτισμού με υψηλής τεχνολογίας μηχανήματα, είτε γήινης είτε εξωγήινης προέλευσης...

To "κουτί" είναι τόσο τέλεια ευθυγραμισμένο, γωνιασμένο και ζυγισμένο που, από μόνο του θα μπορούσε να συγκριθεί με εκατοντάδες άλλα ευρήματα ανά τον κόσμο που προκαλούν τον θαυμασμό αλλά και χιλιάδες απορίες για την προέλευσή τους.

Ποιοί το έφτιαξαν; Γιατί το έφτιαξαν; Γιατί διαφέρει από τα άλλα αντικείμενα τριγύρω του; Και... το κυριότερο: Πώς το έφτιαξαν;diadrastika

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου