Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Βρέθηκε ο τάφος του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή στην Ουγγαρία

Μια ομάδα που αποτελείται από Τούρκους και Ούγγρους αρχαιολόγους ανακάλυψε ένα ιερό και ένα τζαμί, στα οποία πιστεύεται ότι είχαν θαφτεί τα όργανα του επιφανέστερου των Οθωμανών σουλτάνων, προτού η σορός του επιστραφεί στην πατρίδα του

Ιστορικοί ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τον ιερό χώρο και τζαμί όπου ενταφιάστηκε τμήμα της σορού του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπή, μετά τον θάνατό του από αποπληξία κατά τη διάρκεια της οθωμανικής εκστρατείας κατά της χώρας το 1566.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, μια ομάδα που αποτελείται από Τούρκους και Ούγγρους αρχαιολόγους ανακάλυψε ένα ιερό και ένα τζαμί, στα οποία πιστεύεται ότι είχαν θαφτεί τα όργανα του επιφανέστερου των Οθωμανών σουλτάνων, προτού η σορός του επιστραφεί στην πατρίδα του.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν στη Βουδαπέστη, οι ερευνητές ανέφεραν πως βρέθηκαν εξαγωνιαίες αρχιτεκτονικές κατασκευές που θυμίζουν κατοικία σουλτάνου. «Το τζαμί και το ιερό ήταν χτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο. Το γεγονός δε ότι δεν βρέθηκε μιναρές κατά τη διάρκεια της ανασκαφής ενισχύει την πεποίθηση πως πρόκειται για ταφικό ιερό», επισήμανε ο Αλί Ουζάι Πεκέρ, Τούρκος ακαδημαϊκός που συμμετείχε στην ομάδα.

Ο Σουλεϊμάν Α΄ ο Μεγαλοπρεπής ήταν ο δέκατος σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από το 1520 έως το 1566. Κατά τη βασιλεία του, η Οθωμανική αυτοκρατορία έφτασε στη μέγιστη γεωγραφική της επέκταση και στο απόγειο της δύναμής της. Πέραν των στρατιωτικών επιτυχιών του, ο Σουλεϊμάν προσωπικά εισήγαγε μεγάλες νομοθετικές αλλαγές σχετικά με την κοινωνία, την εκπαίδευση, τη φορολογία και το ποινικό δίκαιο.
protothema

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου