Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΝΤ! «Τον Ιούνιο η Ελλάδα πτωχεύει….»

Οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές έχουν μόλις λίγες ημέρες για να καταλήξουν σε συμφωνία με την Ελλάδα, διαφορετικά η κρίσιμη πληρωμή δόσης στο ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου είναι πιθανό να αθετηθεί, σύμφωνα με ένα έγγραφο του Ταμείου που έφερε στη δημοσιότητα το Channel 4 News.
Στο υπόμνημα, με ημερομηνία 14 Μαΐου, το ΔΝΤ αναφέρει: «Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποπληρώσουν οι ελληνικές αρχές ολόκληρο το ποσό αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους», σε σχέση με τη δόση 1,56 δισ. ευρώ.

Παρόμοιο περιεχόμενο και στο σημερινό άρθρο του πρακτορείου Bloomberg στο οποίο σχολιάζει πως μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους διεθνείς πιστωτές φαντάζει απίθανη, ενώ επισημαίνει ότι όσο ο Έλληνας πρωθυπουργός εμμένει στις «κόκκινες» γραμμές (χωρίς να τον νοιάζει το κόστος), λύση δεν πρόκειται να βρεθεί.

Την ύπαρξη του εγγράφου, παραδέχθηκε λίγο αργότερα και το Ταμείο, αποδίδοντας την διαρροή σε συμβούλους της ιταλικής έδρας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, ενώ για το περιεχόμενο είπε ότι πρόκειται για την ενημέρωση που έκανε ο Πολ Τόμσεν στα μέλη του Δ.Σ.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε σε σχετική ερώτηση με το λιτό «ουδέν σχόλιο».


crashonline.gr

Αν σας άρεσε το θέμα κάντε ένα "Like" και κοινοποιήστε το στους Φίλους σας...!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου